Web Analytics Made Easy - Statcounter

مؤلف کتاب «ایران؛ ابرقدرت منحصر به فرد» گفت: موضوع ابرقدرتی جمهوری اسلامی یک موضوع تئوریک بود اما الان در عمل هم واقعیت بیرونی خودش را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کتاب «ایران؛ ابرقدرت منحصر به فرد» نوشته منوچهر محمدی به تازگی از سوی انتشارات موسسه فرهنگی صدرا آرمان سپهر در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منوچهر محمدی، مؤلف این کتاب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: از همان اوایل انقلاب که حضرت امام (ره)، جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از ابرقدرت‌ها مطرح کرد و برای خیلی‌ها اصلاً قابل قبول نبود، ذهنیت من این بود که امام (ره) حرف بی‌ربط نمی‌زنند. حتماً پایه‌ها و اساس مسئله را دیده‌اند که می‌گویند ما یکی از ابرقدرت‌ها هستیم. این ادامه داشت تا من کتابی را به عنوان مؤلفه‌های قدرت در جمهوری اسلامی کار کردم.

با تکیه بر فرمایش امام راحل کارم را به طور جدی شروع کردم

مولف کتاب «ایران؛ ابرقدرت منحصر به فرد» با اشاره به فرمایش‌های امام (ره) که می‌فرمود اگر آنها بمب اتم دارند، ما خدا را داریم، گفت: منبع قدرت را منبع قدرت الهی دیدم و با تکیه بر فرمایش حضرت امام(ره) نهایتاً روی این مسئله جدی کار کردم که اصلاً انقلاب ما یک انقلاب الهی است و یقیناً خداوند هم پشتیبان این انقلاب است.

شکار پهپاد آمریکایی و توقیف کشتی انگلیسی نشان داد ابرقدرتی ایران عملی شده است

وی افزود: در طول مدت 40 سال ملاحظه کردیم که دشمن همه فشارهای خودش را وارد آورده و به جایی نرسیده و همه توطئه‌ها خنثی شده است. ماجرای شکار پهپاد آمریکایی توسط نیروهای سپاه اتفاق افتاد و در همان زمان هم کشتی انگلیسی را توقیف کردند و دشمن نتوانست کاری انجام دهد، با یقین به جمع‌بندی رسیدم که اگر تا به حال موضوع ابرقدرتی جمهوری اسلامی یک موضوع تئوریک بود الان در عمل هم واقعیت خودش را نشان می‌دهد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: همه آنچه را که ما به عنوان عنصر قدرت در جمهوری اسلامی نگاه می‌کنیم، عناصری منحصربه‌فرد است که کشور دیگری ندارد و استثنایی است و لذا بر اساس قدرت سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی کنکاش کردم که نهایتاً به 10 شاخص رسیدم و قبل از چاپ این کتاب آنها را به صورت یک مقاله منتشر کردم.

محمدی با اشاره به ضعف آمریکا در مقابله و مهار ویروس کرونا بیان کرد: ماجرای کرونا که پیش آمد و ضعف‌هایی که آمریکا در این رابطه داشت و برخوردی که ما به خوبی در قبال کرونا انجام دادیم، دیگر برای من محرز شد که الان زمانش است که ما از این موقعیت استفاده کنم و این کتاب را به رشته تحریر دربیاورم که خداوند توفیق داد و این کتاب نهایتاً به اتمام رسیده و به دست خوانندگان برسد.

هیچ قدرتی بدون ایدئولوژی فراملی نمی‌تواند ادعای ابرقدرتی داشته باشد

وی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم دو ابرقدرت آمریکا و شوروی به‌وجود آمدند، اضافه کرد: ویژگی‌های خاص‌ دو ابرقدرت بعد از جنگ جهانی دوم این بود که هر دو دارای سلاح هسته‌ای بودند و دوم اینکه مروّج دو ایدئولوژی متفاوت و متضاد هستند؛ یکی ایدئولوژی مارکسیس لنینیسم و دیگری لیبرالیسم. معتقد هستم که هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند ادعای ابرقدرتی کند در حالی که یک ایدئولوژی فراملی نداشته باشد. همه ابرقدرت‌ها ادعایشان این است که با ایدئولوژی و معیارهایی که از نظر سیاسی مطرح می‌کند، می‌توانند جهان را خوشبخت کند.

این استاد دانشگاه تشریح کرد: آمریکا به دنبال این است که با لیبرالیسم و کاپیتالیسم دنیا را بهشت بکند. متقابلاً شوروی معتقد بود که بهشت نهایی پیاده کردن نظریه سوسیالیسم است. چون هیچ‌کدام از اینها اعتقاد چندانی به دنیای مابعد این دنیا ندارند. من در این شرایط بود که خواستم برتری جمهوری اسلامی را نسبت به این دو در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهم و به همین علت این دو را مثال زدم.

چین اگرچه قدرت اقتصادی است ولی چون ایدئولوژی ندارد نمی‌تواند ادعا ابرقدرتی کند

محمدی در پاسخ به این سوال که چرا در کتاب کشور چین به عنوان یک ابرقدرت مورد ارزیابی و مقایسه با دیگر قدرت‌ها قرار نگرفته است، اذعان کرد: جمهوری خلق چین درست است که امروز یک ابرقدرت اقتصادی است ولی فاقد یک ایدئولوژی جهانی است و بنابراین هیچ ادعایی ندارد که من به دنبال ایجاد جهانی حتی به دنبال آن مائوئیسمی که یک زمانی مطرح بود، چون آمد در حقیقت خودش را در جهان سرمایه‌داری هضم کرد و هیچ قدرتی هم از لحاظ اقتصادی نمی‌تواند به تنهایی ابرقدرت شود مگر اینکه در ابعاد دیگری مانند ابعاد ایدئولوژیک، ابعاد نظامی و فرهنگی هم حرفی برای گفتن به جامعه جهانی بتواند ارائه کند. به همین دلیل اسم چین را به عنوان یک ابرقدرت نبردم.

وی در توضیح حرف جدید و نوِ خود در این کتاب عنوان کرد: حرف جدید من این است که اولاً من در ابعاد مختلف و گوناگون این موضوع را مورد بررسی قرار دادم که تا به حال به این صورت انجام داده نشده بود و ثانیاً در انجام یک مطالعه تطبیقی با قدرت‌هایی که تا به حال به عنوان ابرقدرت مطرح شده‌اند نشان دادم که ایران استثنایی است و از هر لحاظ بر سایر ابرقدرت‌ها برتری دارد. آن ابرقدرت‌ها یکی فروپاشیده و دیگری هم دارد فرومی‌پاشد، با توجه به اینکه بُعد معنوی و الهی این انقلاب قوی‌تر است، یقیناً روز به روز توسعه پیدا کرده و إن‌شاءالله به ظهور آقا امام زمان(عج) خواهد رسید.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: علوم انسانی منوچهر محمدی علوم سیاسی جمهوری اسلامی ابرقدرت ها قدرت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۵۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سفر به نیمه دیگر خود» نوشته علی نورآبادی خبرنگار و پژوهشگر به تازگی توسط نشر صاد منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می شود. این کتاب شامل دو تک نگاری درباره افغانستان است. همچنین یک سفرنامه تصویری نیز در کتاب آمده است.

نورآبادی درباره چگونگی نوشتن است کتاب می گوید: سفر نخست من به افغانستان در آذر ۱۳۸۵ بعد از سقوط حکومت طالبان بدست مجاهدان بود. این سفر کاملاً شخصی و زمینی و به مدت ۱۲ روز بود. اما سفر دوم در اسفند ۱۳۹۲ بود. این بار سفر ما کاملاً رسمی و دولتی بود و به همراه هیئتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دعوت مسئولان فرهنگی افغانستان عازم این کشور شدیم.

این خبرنگار با اشاره به سابقه آشنایی خود با افغانستان، این توضیح را دارد: نخستین آشنایی جدی من با افغانستان در دوره دانشجویی بود. نمیدانم کتاب «پیاده آمده بودم»، مجموعه اشعار محمدکاظم کاظمی چگونه به دستم رسیده بود اما شعرهایش به شدت به دلم نشسته و بسیاری از آنها را حفظ کرده بودم. اشعار آن با فضای بعد از جنگ و دهه ۱۳۷۰ همخوانی زیادی داشت و از آنها در نمایشگاه ها و نشریات دانشجویی استفاده میکردیم. البته در آن زمان نمی دانستم محمدکاظم کاظمی افغانستانی است، این را بعداً فهمیدم و شگفت زده شدم و با نگاه تازه ای کتاب و دیگر اشعار او را خواندم. همین کتاب، نقطه آغاز جستجوی بیشتر من درباره افغانستان شد. در این جستجوها کتاب «برچه های سرخ، کوچه های سبز» به دستم افتاد. مطالعه این کتاب که شامل یادداشتهای سفر رضا برجی به افغانستان در بحبوحه جنگ های داخلی است، علاقه ام به این کشور را دو چندان کرد. در مقدمه کتاب تحلیلی کوتاه و چند صفحه ای از تاریخ معاصر افغانسان به ویژه بعد از سر کار آمدن طالبان آمده است.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

«افغانستان کشوری ساده و بدوی اما با مسایلی سخت است. شاید سختی آن در همین سادگی و بدویت بیش از حد آن باشد. ابر قدرت ها که قدرت خود را در ماشین جنگی سنگین و پیچیده می بینند، به اشتباه خیال میکنند به راحتی می توانند چند روزه افغانستان را تسخیر کنند اما خود به تسخیر آن بدویت در می آیند. اکنون افغانستان است و طالبان. و اولین اولویت طالبان امروز، کسب مقبولیت داخلی و مشروعیت بین المللی است. طالبان تشنه به رسمیت شناخته شدن از سوی دیگر کشورهاست اما هنوز هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است. طالبان هنوز پدیده ای ناشناخته است و قضاوت درباره این گروه زود است. طالبان، مشارکت سیاسی همه گروهها و اقوام را در ساختار قدرت آینده افغانستان وعده داده است، باید منتظر ماند و دید. و اما مردم خوشحالند و نگران؛ خوشحال از رفتن متجاوزان و برقراری امنیت و نگران از آینده. مردم، مضطربند و منتظر؛ مضطرب از بلاتکلیفی و منتظر که چه خواهد شد؟»

این کتاب با قیمت ۲۸۹ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6095035 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • انقلاب در دنیای ورزش با اسکلت بیرونی چینی / دویدن با سرعت 20 کیلومتر در ساعت (فیلم)
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد
  • حج، رزمایش قدرت اسلام در مقابل کفر جهانی است
  • پلورالیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • هیچ مماشاتی با اعمال قدرت علیه ایران در کار نیست | عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • ایران ابرقدرت نظامی منطقه/ معادلات قدرت به نفع مسلمان رقم خورد
  • عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب