Web Analytics Made Easy - Statcounter

گفت و گوی ویژه خبری امشب پنجشنبه با موضوع طرح‌های جدید دولت برای رونق کنترل قیمت مسکن برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مازیار حسینی معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب پنجشنبه (۱۲اردیبهشت) که به موضوع طرح‌های جدید دولت برای رونق کنترل قیمت مسکن اختصاص داشت اظهار کرد: بحث مسکن بسیار مهم است و برای تک تک مردم اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نمیتوان به صورت تک مولفه‌ای درباره مسکن به اظهار نظر پرداخت، مسکن مانند دیگر پارامتر‌های اقتصادی ما از اصول اولیه علم اقتصاد پیروی میکند.

حسینی تصریح کرد: قاعدتا زمانی که تقاضا خوب پیش بینی نشده و یا بیش از انتظار ما باشد و تولید به خوبی تنظیم نشود عدم تعادل در بازار به وجود خواهد آمد.

وی ادامه داد: در طول سال‌های گذشته شاهد افت تولید مسکن بعد از پروژه مسکن مهر بوده ایم و با فرض این که ممکن است تقاضا به اندازه کافی نباشد و عرضه باید کاهش پیدا کند سیاست‌های انقباضی را در دستور کار قرار دادیم.

معاون مسکن وزارت راه و شهر سازی بیان کرد: مجموعه‌ای از پارامتر‌های مختلف باعث ایجاد رکود و تورم در بازار مسکن می‌شود.

در ادامه برنامه محمد دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: مسکن یکی از اضلاع مهم اقتصاد است، اما از نگاه قانون گذار مسئول کنترل این امر وزارت راه و شهر سازی بوده که موظف است نقش رگولاتوری خود را ایفا کرده و بازار را تنظیم کند البته مجلس نیز باید در نقش نظارت ایفای نقش کند.

حسینی تصریح کرد:گاهی مواقع تشکیلات به دلیل درگیر شدن با برخی مشکلات از وظایف اصلی باز می‌ماند.

وی ادامه داد: ما منحنی قیمت ۲۸ سال گذشته مسکن و نرخ تورم عمومی را ترسیم کرده ایم و هر ۴ الی ۵ سال یک رکود قیمت و به دنبال آن یک جهش اتفاق می‌افتد.

معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: سال گذشته این جهش اتفاق افتاد، اما با کاهش ارزش پول ملی قدرت خرید مردم پایین آمد.

دامادی گفت: دولت در ۶ سال گذشته برنامه منظمی برای کنترل بازار مسکن نداشته است و بعد از پروژه مسکن مهر که قاعدتا دارای ایراداتی بود قرار شد که دولت از مسکن اجتماعی رونمایی کند که تا کنون این اتفاق نیفتاده لذا دوشنبه هفته آینده وزیر راه و شهر سازی باید در کمیسیون عمران در این رابطه پاسخ دهد.

در ادامه برنامه ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیر عامل بانک مسکن در ارتباط زنده تلفنی اظهار کرد: ما در طی سالیان گذشته و با افزایش سقف حساب‌های بانکی سعی کرده ایم که قدرت خرید دریافت کنندگان تسهیلات را افزایش دهیم؛ اما به دلیل اتفاقاتی که افتاد عدم تعادل بین عرضه و تقاضا به وجود آمد.

وی افزود:۵۷ الی ۵۸ درصد معاملات بازار مسکن برای واحد‌های مسکونی زیر ۸۰ متر مربع است، در حالی که بیشتر پروانه‌های صادر شده برای واحد‌های صد و چهل متر است.

مدیر عامل بانو مسکن تصریح کرد: اکنون قدرت خرید مردم کاهش یافته چرا که با توجه به افزایش قیمت‌ها حقوق و دستمزد‌ها بیشتر نشده است لذا اگر در چنین شرایطی تسهیلات افزایش پیدا کند مردم قدرت باز پرداخت وام‌های دریافتی را نخواهند داشت.

دامادی ادامه داد: بانک مسکن تنها یکی از ابزار‌ها است و ما نباید وظایف خود را به آن محول کنیم، اگر نتوانیم نزدیک به ۷۰ درصد قیمت مسکن به مردم تسهیلات ارائه کنیم یک فرد با حقوق ۴ میلیون تومانی باید ۳۰ الی ۳۵ سال برای خرید خانه صبر کند.

حسینی افزود: زمانی که تولید به اندازه تقاضا نباشد، نمیتوان تقاضا را تحریک کرد، مادامی به نام وام مشارکت ساخت داریم که اگر قابلیت تبدیل به فروش اقساطی پیدا کند قدرت خرید کنترل می‌شود.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گفتگوی ویژه خبری مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای

به گزارش «نماینده»، شهریار حیدری در مورد عدم ثبات بازار مسکن، گفت: در واقع مسکن مطالبه جدی و نیاز عمومی مردم است؛ خواست مجلس، رئیس‌جمهور و برنامه دولت برای ساخت یک‌میلیون مسکن در سال است، بی تردید تولید مسکن در رونق اشتغال اثرگذار است و چرخه تولید را هم فعال می کند. متاسفانه مسکن در کشور ما یا رونق نمی‌گیرد و یا چنانچه رونق می‌گیرد که مردم قدرت خرید ندارند و دلیل اصلی آن به بی برنامگی در این حوزه است.

نماینده مردم سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصر شیرین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قیمت مسکن متاثر از افزایش نرخ کالاهای دیگر است، تاکید کرد: افزایش بی رویه تورم، افزایش قیمت حامل‌های انرژی، رشد قیمت ارز و دلار، طلا و سکه و سایر کالاها بر افزایش قیمت مسکن موثر هستند. به همین دلیل سرمایه‌های عمومی به جای هدایت به سمت تولید و اشتغال به سوی سرمایه‌گذاری در بخش مسکن، ارز، طلا و سکه چرخش پیدا کرده است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم عملیاتی شدن برنامه ریزی‌های دولت در بخش مسکن، افزود: آنچه که دولت برای تولید و ساخت مسکن ملی پیش‌بینی کرده تاکنون به میزان کمی تحقق پیدا کرده است؛ در واقع مجلس قانونگذاری و تسهیل قانون را انجام داده و بارها به دولت اعلام کرده که اگر این قانون نیاز به طرح و لایحه دارد با دو الی سه فوریت می‌توانیم آن را تسهیل کنیم تا بر مشکل مسکن اثر گذار باشد.

مجلس همراه دولت در تصویب قوانین گام برداشت

نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید به همراهی و همکاری‌های مجلس در خصوص تصویب قوانین لازم در حوزه مسکن، یادآور شد: علیرغم اینکه مجلس یازدهم در حوزه مسکن با دولت همکاری‌های مطلوب داشته،اما نه تنها شاهد رفع مشکلات موجود در بخش مسکن نبوده، بلکه به اهداف و برنامه‌ریزی‌های پیش بینی شده نیز نرسیدیم که دلیل آن نقص و ضعف در بخشی مدیریتی است.

حیدری با تاکید بر اینکه مسکن باید از جنبه سرمایه‌ای خارج و در بخش کالاهای مصرفی قرار بگیرد، گفت: در واقع این اقدام نیازمند به یک برنامه‌ریزی دقیق و کار کارشناسی دارد که دولت باید یکبار برای همیشه برنامه‌ریزی دقیقی در بخش مسکن انجام دهد و دستگاه‌های مسئول وذیربط را پای کار بیاورد، چرا که دولت صفر تا صد بحث مسکن و مدیریت آن را به عهده دارد.

هنوز رانت‌های کلان و مافیا در حوزه مسکن جولان می‌دهند

نماینده مردم در مجلس یازدهم در ‌ادامه با انتقاد از مدیریت مسکن در کشور ادامه داد: عدم کار مطالعاتی علمی و دقیق، آمایش جمعیتی و برآورد نیازمندی‌ها و وجود رانت‌های کلان و مافیا در حوزه مسکن باعث افزایش قیمت مسکن و جلوگیری از رونق آن شده است، به عنوان مثال در تهران و سایر کلانشهرهای کشور هزاران واحد تولید و بلا استفاده مانده است و نه تنها این واحدها در اختیار مردم قرار نمی‌گیرند بلکه با هدف احتکار به فروش نیز نمی‌رسند.

وی با انتقاد از حضور پررنگ دلالان در بازار مسکن، اظهار داشت: بدیهی است که جلوگیری از شکل گیری مافیا در بازار مسکن، نیاز به مدیریت دارد، به عبارتی تولید، تحویل و تامین منابع مالی ‌در بخش مسکن، نیازمند اشراف مدیریتی هوشمند است.

حیدری در پایان ضمن اشاره به اقدامات افراد فعال در حوزه ساخت مسکن خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی باید دولت تسهیلات در اختیار سازندگان واقعی قرار دهد و به صورت جدی بخش خصوصی را حمایت کند و نقش دولت تسهیل کننده و ناظر باشد تا نیاز مسکن در کشور مرتفع گردد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • عرضه به هنگام زمین و تامین اعتبارات لازم برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای