Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا اکبری نوری (دستیار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور حقوق شهروندی) در اولین نشست "شورای سیاستگذاری رویداد حقوق شهروندی، چشم‌انداز روشن کارآفرینی" گفت: هرچه بیشتر از حقوق شهروندی در جامعه صحبت کنیم بیشتر به تکثیر مفهوم و مفاد حقوق شهروندی در جامعه کمک کرده‌ایم. ما نباید به حقوق شهروندی از لحاظ وظیفه و تکلیف نگاه کنیم بلکه آنها را باید به مثابه عشق به جامعه، فرهنگ و کشورمان در نظر بگیریم که به دستیابی به توسعه می‌انجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در تئوری؛ حقوق شهروندی سه ضلع مشخص دارد: رابطه دولت و مردم، رابطه مردم با دولت و رابطه مردم با مردم سه ضلعی هستند که در آن تنظیم می‌شوند. عموما مطالبه‌گیری حقوق شهروندی از سوی مردم انجام شده و به دولت می‌رسد اما این‌بار شاهدیم که دولت پیش‌قدم شده است. در واقع آگاهی شرط اول مطالبه‌گری است. دولت به خاطر در دست داشتن ابزار قدرت امکان بیشتری برای تضییع حقوق مردم دارد اما برای درست انجام شدن وظایف دولت مردم نیز تکالیفی را در قبال هم دولت و هم خودشان دارند که باید رعایت کند.

دستیار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور حقوق شهروندی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم که منشور حقوق شهروندی به یک گفتمان در قبال وظایف مردم و مسوولان تبدیل شود. هر گفتمانی سه ساخت دارد: ذهنی، زبانی و رفتاری. وقتی چیزی تبدیل به گفتمان می‌شود یعنی در ذهن، زبان و رفتار ما نقش بسته است.

وی در رابطه با محور منشور تصریح کرد: اولین چیزی که مردم در رابطه با حقوق شهروندی به ذهنشان می‌رسد آن چیزهایی است که از آنها برخوردار نیستند. قوای کشور برای اینکه دسترسی به اهداف منشور را تسهیل کنند باید به مردم بگویند چه زمانی به سبکی از اهداف آن خواهند رسید و چه دوره زمانی را برای رسیدن به حقوق مردم درنظر گرفته‌اند.

اکبری نوری در پایان اظهار داشت: غیر از بند (ص) که مستقیما به حق اشتغال اشاره کرده؛ دیگر بندهای سند حقوق شهروندی نیز غیرمستقیم به اشتغال اشاره دارند. مواردی همچون مالکیت،‌ رفاه، حق برخورداری از روابط کار عاادلانه، دسترسی آزاد به اطلاعات، حریم خصوصی، حق آزادی اندیشه و بیان، حق مشارکت در تعیین سرنوشت و بسیاری موارد دیگر نکاتی هستند که شامل این گفته می‌شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۹۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدعلی محسنی‌ بندپی، نماینده نوشهر و چالوس در مجلس، در خصوص اینکه چرا اقتصاد و معیشت مردم روزهای خوبی را سپری نمی‌کند به «منیبان» گفت: مولفه‌های زیادی باعث شده تا حال و روز اقتصاد ایران و به تبع آن معیشت مردم نامساعد شود. اگر از نقش تحریم که خیلی هم مهم است بگذریم مولفه روی کار آوردن افراد متعهد که تخصص‌شان نیاز کشور است آن‌طور که باید و شاید عملی نشده است.

او در گفتگو با منیبان، افزود: باید سیاسی‌ کاری را در کشور کنار گذاشت. معنی ندارد فردی که متخصص است و دلش برای ایران می‌سوزد را به خاطر اینکه افکارش با افکار دولت در زاویه است کاملاً از خدمتگزاری محروم کنیم.

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران تصریح کرد: ما باید در گزینش مدیران یک اصل را رعایت کنیم و آن هم اعتقاد فرد به نظام جمهوری اسلامی ایران است. اگر در برخی مباحث فکری، فرد با مدیران ارشد و تصمیم‌ گیر دولت اختلافاتی داشت نباید کنار گذاشته شود چون همه ایرانی هستیم و رشد و شکوفایی کشور و بهبود سطح زندگی مردم را می‌خواهیم. در دست داشتن قدرت نباید ابزاری برای خودی و غیرخودی کردن افراد در پست‌های مدیریتی شود.

محسنی‌بندپی اظهار کرد: ایران کشور پر منابعی است اما مدیریت بر منابع یکی از مولفه‌های هنرنمایی مدیر است. مدیریت منابع کار ساده ای نیست اتفاقاً حالا که اقتصاد ما مشکل دارد باید مدیران هنرمند، توانا و با افکار مختلف بر سر کار بیایند.

نماینده نوشهر در مجلس گفت: من در شکل‌گیری وضع موجود مجلس یازدهم را مقصر می‌دانم و یکی از انتقادات من به این مجموعه که خودم یکی از آن افراد هستم تمرکز زیادی بر تصویب قوانین و غفلت از نظارت است. ما در مجلس با دولت رودربایسی‌هایی داشتیم که حقیقتاً قابل قبول نبود.

او افزود: در مجلس یازدهم جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می‌شدند و هنوز هم این ضرورت حس می‌شود. در دولت وزرایی روی کار هستند که واقعاً کارآمدی آن‌چنانی برای کشور و مردم ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابتدای کارش موضوعات اقتصادی را در دستور کار خود قرار داد و واقعاً رفتیم به سمتی که بی‌عدالتی‌ها را شناسایی و برای رفع آن تلاش کنیم ولی اولویت‌بندی‌های دولت توام با اشکال بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902952

دیگر خبرها

  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت
  • لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها